Sahlgrenskas IVA-chef avgår

Jonna Lindeblad lämnar sin post som verksamhetschef för anestesi, operation och intensivvård på Östra sjukhuset i Göteborg. 

Fram till i måndags var Lindeblad chef för intensivvårdsavdelningen. Nu slutar hon med omedelbar verkan. Anledningen till att Lindeblad har valt att avgå är för att hon inte ställer sig bakom den nya organisation som tagits fram i samband med coronapandemin.

– Verksamheten har förändrats och jag har helt enkelt inte längre haft beslutande mandat över hela min verksamhet. Förutom att jag inte tycker att man kan tilldelas ansvar för något man inte kan fatta beslut om, upplever jag att sjukhuset som helhet har tagit situationen på allvar, säger hon till Göteborgs-posten.

Lindeblad kommer i stället att gå tillbaka till sin tidigare tjänst som anestesi- och intensivvårdsläkare.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024