Sjukvårdsdirektör får gå

Sjukvårdsdirektören Per-Henrik Nilsson i Region Kronoberg får lämna sin tjänst med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande från regionen.

Johanna Alskog

– Jag har fått sluta som hälso- och sjukvårdsdirektör, och det beror på att jag inte kunde lösa uppdraget med en ekonomi i balans och ett hyroberoende. Det är den förklaring jag har fått. Den 17 juni fick jag höra att man inte var nöjd men att jag skulle jobba på. I fredags fick jag höra att man inte hade förtroende längre, att jag hade fel sorts ledarskap, säger Per-Henrik Nilsson till Läkartidningen.

Region Kronoberg skriver i pressmeddelandet hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar med en organisation som kommer att behöva genomgå omfattande förändringar och nå ekonomisk balans.

 

– Region Kronoberg befinner sig i en situation med stora ekonomiska utmaningar, precis som de flesta regioner i landet. Vi bedömer att det behövs en ny kraft som kan ta sig an dessa utmaningar med nya metoder och arbetssätt, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) i pressmeddelandet.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024