Susanna Pettersson ny chef för Nationalmuseum

Hon tillträder tjänsten den 1 augusti 2018.

Johan Manell

Regeringen har utsett Susanna Pettersson till ny överintendent och chef för Nationalmuseum.

– Nationalmuseum är ett museum med stor potential. Det är redan nu Sveriges ledande museum för konst och design. Museets rika och omfattande konst-, konsthantverks- och designsamlingar erbjuder enorma möjligheter, inte enbart i Sverige, men också på det internationella fältet. Jag ser verkligen fram emot att börja utveckla dagens och framtidens museum tillsammans med mina nya kollegor, säger Susanna Pettersson, i ett pressmeddelande.

Pettersson kommer närmast från en tjänst som chef för Konstmuseet Ateneum i Helsingfors. Tidigare har hon bland annat varit chef för Finlandsinstitutet i London, chef för Alvar Aaltomuseet i Jyväskylä och Helsingfors samt utvecklingschef vid Finlands Nationalgalleri. 

– Det är oerhört glädjande att vi lyckats rekrytera Susanna Pettersson till att leda museet in i en ny fas. Hon är en internationellt etablerad ledare med gedigen chefserfarenhet, djupgående akademiska kunskaper inom konsthistoria och museiologi och har ett stort internationellt nätverk, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP), i ett pressmeddelande.

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024