SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström slutar

Erika Bjerström slutar på SVT. Tjänsten som klimatkorrespondent samtidigt att tas bort, enligt ansvariga utgivaren Karin Ekman. ”Rollen som klimatkorrespondent återbesätts inte, snarare ömsar den skinn”, skriver hon på SVT.se.

Johanna Alskog

– Det har varit en lång process. Jag har längtat efter en friare roll och att kunna fördjupa mig ordentligt, säger Erika Bjerström till tidningen Journalisten i en intervju apropå att hon väljer att lämna SVT.

Ansvariga utgivaren Karin Ekman skriver ett långt tacktal till Erika Bjerström på SVT.se och hyllar hennes insatser för klimatjournalistiken.

”Med sin stora yrkesskicklighet som journalist och djupa kunskaper inom området har hon lyft och utvecklat SVT:s klimatjournalistik”, skriver Ekman.

Men tjänsten som klimatkorrespondent kommer inte att finnas kvar på SVT. Det handlar inte om ett minskat fokus på klimatfrågan, enligt Ekman, snarare tvärtom.

”SVT Nyheter kommer att fortsätta bryta ny mark inom klimatjournalistiken”, lovar hon och beskriver det som att rollen som klimatkorrespondent ömsar skinn.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024