Tidigare KD-politiker blir ordförande för klimatpolitiskt nätverk

Anders Wijkman är ny ordförande för nätverket Vindkraftens klimatnytta. 

Nätverket arbetar för att synliggöra vindkraftens klimatnytta. Genom att göra den till en tydlig och prioriterad klimatfråga vill de underlätta den fortsatta utbyggnaden av vindkraft.

Wijkman har ett mångårigt engagemang för klimatfrågan. I dag är han styrelseordförande i den EU-finansierade organisationen EIT Climate-KIC och hedersordförande i Club of Rome. Han har tidigare varit ordförande för Miljömålsberedningen, som år 2016 lade fram förslaget om ett klimatpolitiskt ramverk med klimatmål till 2045.

– En fortsatt utbyggnad av vindkraften är en av de mest effektiva åtgärderna för att snabbt minska klimatpåverkan. Vindkraften kan snabbt tränga undan kolkraft i omvärlden samtidigt som den skapar förutsättningar för en klimatsmart elektrifiering av industrin och transportsektorn, säger Anders Wijkman i ett pressmeddelande.

Anders Wijkman har varit riksdagsledamot för Moderaterna och suttit i EU-parlamentet för Kristdemokraterna. Han har även varit generalsekreterare för Röda korset.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024