Två skolor och ett företag får Utmärkelsen 2015

Sjumilaskolan i Göteborg, Elof Lindälvs gymnasiesärskola i Kungsbacka och Speed Group i Borås prisas i varsin kategori.

Ola Hjalmarsson

Priset "Utmärkelsen" syftar till att uppmärksamma skolor och arbetsplatser som arbetar för att utveckla en god samverkan mellan skola och arbetsliv.

Sjumilaskolan vann i kategorin grundskola för att de, enligt juryn, "visar på ett konkret sätt hur ett fokuserat och strategiskt arbete för samverkan mellan skola och arbetsliv kan ge avtryck i hela närsamhället."

I kategorin gymnasieskola tog Olof Lindälvs gymnasiesärskola hem priset med motiveringen att de "arbetat med ett entreprenöriellt fokus och en tydlig målsättning att eleverna aktivt ska kunna delta i samhällslivet".

Företaget Speed Group tilldelades priset i kategorin arbetsplats. Juryn framhöll bland annat att de "tillsammans med Navet Science Center i Borås utvecklat ett långsiktigt, strukturerat och strategiskt samarbete med skolor inom teknik och industri".

De tre vinnarna tog emot sina priser på mässan Gymnasiedagarna i Göteborg.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024