Om  
Mats Björs

Brandskyddsföreningen har en ny generalsekreterare

Brandskyddsföreningen har utsett Mats Björs till generalsekreterare. Han tillträder posten i juni 2021, men kommer redan under januari att arbeta en dag i veckan vid föreningen. 

Mats Björs uppdrag blir att genomföra en övergripande omvärldsanalys där målet är att belysa föreningens roll i det svenska samhället i dag och hur det ses av externa aktörer.

Mats Björs har suttit som vd i en myriad av organisationer. Han kommer senast från rollen som vd vid Swedisol, som representerar mineralindustrin i Sverige. 

– Det känns väldigt inspirerande att få arbeta för ett brandsäkrare Sverige. Brandskyddsföreningen har ett mycket viktigt samhällsuppdrag och det finns en stor potential att göra föreningen starkare, säger Mats Björs i ett pressmeddelande. 

Björs uppgift som generalsekreterare kommer att bestå av opinionsbildning, medlemsrelationer, samordning av de lokala föreningarna samt utveckling av den ideella verksamheten. Han kommer att arbeta med att lyfta brandsäkerhetsfrågorna i samhället genom internationella och nationella organisationer. 

– För att lyckas i denna roll krävs en långsiktighet, ett lösningsorienterat arbetssätt samt förmågan att skapa goda relationer, egenskaper som Mats Björs har. Med Mats erfarenhet och kompetens är vår förhoppning att han kommer att tillföra mycket som generalsekreterare för Brandskyddsföreningen, säger Åke Jacobsson, styrelseordförande i Brandskyddsföreningen, i ett pressmeddelande. 

Nämnda personer

Mats Björs

Generalsekreterare Brandskyddsföreningen

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024