Han blir ny vd för Stena Bygg

Anders Erlandsson har utsetts till ny vd för Stena Bygg, projektutvecklingsorganisationen inom Stena Fastigheter. I sin nya roll kommer Erlandsson leda verksamheten för nyproduktion av bostadsrätter, hyresrätter, kontor och samhällsfastigheter.

Anders Erlandsson
Anders ErlandssonFoto: Pressbild
Victoria Solvin

Erlandsson, som har många års erfarenhet inom bygg- och fastighetsutveckling, kommer närmast från Skanska Sverige där han haft rollen som vice vd med ansvar för projektutveckling. Erlandsson började arbeta för Skanska-koncernen 1996 och har under sin karriär drivit hållbarhetsfrågor inom byggbranschen.

– Att bli vd för Stena Bygg är ett mycket spännande och hedrande uppdrag. Jag ser fram emot att ansluta till Stena Fastigheter och det känns spännande att verka i ett företag som är långsiktigt, innovativt och som har ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Anders Erlandsson i ett uttalande.

Stena Fastigheter har en byggrättsportfölj bestående av omkring 12 000 lägenheter i olika skeden av detaljplanering. De senaste åren har bolaget påbörjat flera projekt i Stockholm och Göteborg med blandade upplåtelseformer. För närvarande har Stena Fastigheter omkring 1 200 lägenheter under produktion.

Anders Erlandsson tillträder sin nya roll den 1 januari 2024 och efterträder då Martin Gidenstam som valt att söka sig till en annan tjänst utanför Stenakoncernen.  


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024