Jernhusens vd lämnar – rekrytering pågår

Efter 13 år på posten kommer Kerstin Gillsbro nästa år att sluta som vd för Jernhusen.

Kerstin Gillsbro sitter kvar till dess att en ny vd finns på plats.
Kerstin Gillsbro sitter kvar till dess att en ny vd finns på plats.Foto: Jernhusen
Axel Hyttnäs Telin

Kerstin Gillsbro har varit Jernhusens vd sedan i november 2010. Nu har hon informerat företagets styrelse om att hon önskar lämna sin roll under våren. Beslutet är hennes eget och är något som har mognat fram.

Under åren med Gillsbro som vd har bolaget skapat en ”kompetent organisation med ett långsiktigt förvaltningsperspektiv som genomfört flera stora utvecklingsprojekt”, skriver Jernhusen.

– Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag fått från styrelsen och medarbetarna att tillsammans genomföra vår strategi som tagit oss dit vi är i dag, säger Kerstin Gillsbro i ett pressmeddelande.

– Vi har gjort en fantastisk resa både i förvaltningen och i vår utvecklingsportfölj, allt i syfte att öka det kollektiva resandet på järnväg. Jag lämnar ett stabilt företag väl rustat att fortsätta att göra skillnad för människor och miljö.

Processen har startat

Styrelsen har nu startat processen med att rekrytera en efterträdare. Kerstin Gillsbro kommer att stanna kvar i rollen till dess att en ny vd finns på plats.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024