Om  
Abir Al-Sahlani

EU-parlamentariker strider för regnbågsfamiljers rättigheter

Den centerpartistiska EU-parlamentarikern Abir Al-Sahlani är med och förhandlar fram ny EU-lagstiftning: ”Det är självklart att ett föräldraskap som erkänts i ett EU-land ska vara giltigt i alla medlemsländer”.

Abir Al-Sahlani (C) anser att dagens EU-lagstiftning är barock. 
Abir Al-Sahlani (C) anser att dagens EU-lagstiftning är barock. Foto: Centerpartiet
Albin Bohlin

Bulgarien, Lettland, Tjeckien, Polen, Ungern och Cypern – i dessa länder skulle en inflyttande regnbågsfamilj stöta på problem.

– Det är rent ut sagt barockt att dagens EU-lagstiftning inte säkrar barnens trygghet på ett bättre sätt, när en familj flyttar inom EU – men det kommer vi nu att ändra på. Fri rörlighet ska vara mer än fina ord, säger Abir Al-Sahlani (C) i ett pressmeddelande.

Hon är just nu med och förhandlar fram ett lagförslag från EU-kommissionen om att föräldraskap i samkönade par ska erkännas i alla EU:s medlemsstater. När lagstiftningen har förhandlats fram i parlamentet kommer den att förhandlas vidare med EU-kommissionen och ministerrådet.

– Jag kommer att göra allt som står i min makt för att bakåtsträvare inte ska få inflytande över den här lagstiftningen. Det är det enda anständiga att göra, säger Al-Sahlani.

Nämnda personer

Abir Al-Sahlani

Europaparlamentariker (C), ledamot i partistyrelsen
Systemvetare (KTH)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024