C vill se fler lokala miljöregler

KORTNYTT. Centern vill stärka den lokala miljö- och klimatmakten genom fler lokala miljöregler och -avgifter. Det ingår i partistyrelsens miljöprogram som ska behandlas vid centerstämman som inleds på torsdagen i Malmö.

Johanna Alskog

Att styra parkeringsavgifter kan minska trafiken, att kunna förbjuda biltvätt på gatan kan ha stor betydelse för att begränsa kemikalier i dagvatten, och ett decentraliserat strandskydd skulle ge bättre möjlighet att bygga mer i attraktiva lägen både på landsbygd och i städer med stränder och kajer.

ur stämmohandlingarna

På torsdagen inleder Centern sin partistämma i Malmö. På stämmans sista dag, söndag, ska partistyrelsens förslag till miljöprogram "Miljöansvar och grön tillväxt" debatteras och beslutas.

Bland förslagen i miljöprogrammets elva

Dokumentation

Läs partistyrelsens hela miljöprogram "Miljöansvar och grön tillväxt" här.

Centerns partistämma äger rum i Malmö och pågår från den 28 september till den 1 oktober.


Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
Senast från Miljö och Energi

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024