Om  
Alice Teodorescu Måwe

Hjälpte KD i EU-valet – går nu till Transportföretagen

Transportföretagen fortsätter att hämta pressansvariga från partipolitiken. Tidigare KD-tjänstemannen Seth Örbrink blir ny pressansvarig på Transportföretagen, och ersätter då tidigare L-tjänstemannen Mattias Holmqvist.

Jacob Hederos

Efter att under våren ha hjälpt Alice Teodorescu Måwe som pressansvarig i kampanjarbetet inför EU-valet, lämnar Seth Örbrink Kristdemokraternas parti- och riksdagskansli. Detta för att ansluta till branschorganisationen Transportföretagen i rollen som pressansvarig.

– En konkurrenskraftig transportnäring är en förutsättning för att Sverige ska fungera, samtidigt som man befinner sig i en spännande omställningsfas. Som samlingspunkt för branschen fyller Transportföretagen en mycket viktig funktion, säger Seth Örbrink i ett pressmeddelande.

Örbrink har tidigare bland annat varit pressansvarig på partiets parti- och riksdagskansli, samt arbetat för partiet i Stockholms stadshus hos dåvarande äldre- och trygghetsborgarråd Erik Slottner, numera civilminister.

– Med Seth på plats får vi precis den profil vi har letat efter med ett stort kontaktnät bland journalister och i politiken. Seth har också stor erfarenhet av både det proaktiva och reaktiva pressarbetet, vilket inte minst är viktigt under kommande avtalsrörelse, fortsätter Niclas Thorselius, kommunikationschef på Transportföretagen, i pressmeddelandet.

Örbrink tar över Mattias Holmqvist plats som ordinarie pressansvarig. Holmqvist, med en bakgrund som pressansvarig på Liberalernas partikansli, lämnade Transportföretagen i våras. Branschorganisationen tog under en period in konsulten Johan Hasslow som tillförordnad i rollen som pressansvarig.

 

 

 

Nämnda personer

Alice Teodorescu Måwe

Europaparlamentariker (KD)
jur. kand (Lunds uni., 2008)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024