Ikem rekryterar nya ansvariga till påverkansarbetet

Malin Johansson och Henrik von Celsing har tillträtt som ansvarig i miljö- och klimatpolitiska samt plastpolicyrelaterade frågor. Båda har bakgrund som tjänstemän inom regering och riskdag.

Malin Johansson är en av Ikems två nyrekryteringar. Hon kommer att ansvara för miljö- och klimatfrågor. 
Malin Johansson är en av Ikems två nyrekryteringar. Hon kommer att ansvara för miljö- och klimatfrågor. Foto: Ikem
Albin Bohlin

Ikem, Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, är branschorganisation för cirka 1 250 medlemsföretag som tillverkar, distribuerar och använder kemiska produkter. Organisationen företräder bland annat plast-, läkemedels-, olje-, sten-, metall- och återvinningsindustrier.

Nu har organisationen rekryterat två nya medarbetare. Malin Johansson, som kommer att ansvara för energi- och klimatfrågor, och Henrik von Celsing som kommer att ansvara för plastpolicyfrågor.

– Sverige behöver en innovativ och konkurrenskraftig industri. Malin Johansson och Henrik von Celsing har sakkunskaper som vässar Ikems påverkansarbete gentemot politiken och jag är oerhört glad att välkomna dem till gruppen, säger Nils Hannerz, näringspolitisk chef på Ikem, i ett pressmeddelande.

Malin Johansson kommer närmast från klimat- och näringslivsdepartementet och har tidigare arbetat på miljödepartementet och Naturvårdsverket. Henrik von Celsing kommer närmast från kommunikationsbyrån Gullers grupp och har tidigare varit politiskt sakkunnig i miljö- och jordbruksutskottet i Moderaternas riksdagsgrupp.

De båda har tillträtt sina nya tjänster.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024