Therese Lindgren prisas av Världsnaturfonden – är Årets miljöhjälte

Hon har över en miljon följare och har inspirerat sina prenumeranter till att göra gröna val i vardagen. För det arbetet tilldelas Therese Lindgren utmärkelsen Årets miljöhjälte.

Axel Hyttnäs Telin

Youtubern Therese Lindgren är Årets miljöhjälte. Lindgren har över en miljon följare på plattformen, där hon ”inspirerar sina följare till en grönare omställning och pratar om det som är viktigt på riktigt”.

Therese Lindgren var en av tre finalister och vann medan stiftelsen Axfoundation och skogsbrukaren Leif Öster föll på målsnöret.

I ett inlägg på Instagram skriver pristagaren att det var svårt att hålla tillbaka tårarna.

”Jag är så otroligt, otroligt hedrad och tacksam för det här priset, och aldrig i mitt liv har jag känt mig mer passionerad, motiverad och inspirerad att fortsätta på den här resan som jag precis påbörjat”, skriver hon.

Kronprinsessan Victoria var på plats för att dela ut diplomet. Therese Lindgren belönas också med 100 000 kronor.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024