Ekots Tomas Ramberg går över till DN

Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg går över till motsvarande roll på Dagens Nyheter.

Axel Hyttnäs Telin

Sedan början på 1990-talet har Tomas Ramberg arbetat på Sveriges Radio och deras Ekoredaktion, där han bland annat har programlett Ekots lördagsintervju och hörts som inrikespolitisk kommentator.

Men från och med den 1 februari kommer han att kommentera och analysera politik för Dagens Nyheters räkning.

– Det kommer för mig som en oväntad och väldigt rolig vändning i yrkeslivet att efter många år på landets bästa etermedium nu också få chansen att jobba på den bästa tidningen, säger han till DN.

– Jag får fortsätta ägna mig åt mitt favoritämne: svensk politik. Bara i annan form, mindre prat och mera skrivande. För en som ”tjötat” så mycket, och så länge, är det lockande att få ge sig i kast med text och bild, även om det säkert också blir lite poddande.

Stenberg blir kvar på tidningen

DN:s inrikespolitiska kommentator Ewa Stenberg lämnar uppdraget men stannar kvar på tidningen. Hennes nya roll blir specialreporter inom säkerhetspolitik.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024