Gabrielsson (FP): Byråkrati på Arbetsmiljöverket hindrar elevers prao

Lennart Gabrielsson (FP), ordförande i Folkpartiets SKL-grupp och före detta kommunalråd i Sollentuna, anser att Arbetsmiljöverket på egen hand har skärpt synen på arbetsmiljön.

Mattias Croneborg

Nya  föreskrifter för elever som praoar under skoltid drabbas av detta och allt fler skolor drar sig för att skicka elever på prao, menar Gabrielsson.

– Föreskrifterna är så skarpa att skolorna inte har någon möjlighet att skicka elever på prao. Många elever på högstadiet ser fram mot att själva få möta olika yrken under sin prao. Både läroplanen och skollagen innehåller skrivningar om samverkan med arbetslivet och tillgång till studie- och yrkesvägledning, kommenterar Gabrielsson i ett pressmeddelande.

Gabrielsson tycker nu att regeringen måste vidta åtgärder.

– Det är inte rimligt att enskilda skolor skall behöva utöva kontroll mot varje enskild arbetsgivare. Jag förutsätter att regeringen ser över de föreskrifter som nu lägger hinder i vägen för våra elevers möjlighet till arbetslivserfarenhet.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024