Profile
Logga in
Logga in med SSOGlömt ditt lösenord?
Prenumerera

Hon får tungt chefsuppdrag på SKR

Sunnes kommunchef Petra Svedberg lämnar posten för ett nytt uppdrag på SKR. Där blir hon chef för demokrati och styrning. Hennes nya uppgift blir att öka tilliten till det demokratiska systemet.

Albin Bohlin

Effektiva modeller för ledning och styrning, stärkt tillit till demokratin och ledarskapsutveckling. Det hamnar på Petra Svedbergs bord när hon tillträder som chef över SKR:s sektion för demokrati och styrning.

– Vi har ett läge i dag där tilliten till demokratin minskar. Att öka tilliten är grunden för att vi över huvud taget ska kunna forma effektiva modeller för ledning och styrning i offentlig sektor. En förflyttning är avgörande för att tilliten till demokratin ska öka. Det ena fungerar inte utan det andra, säger Petra Svedberg till Dagens Samhälle.

Det innebär att hon lämnar tjänsten som kommunchef i Sunne.

– Jag får en fantastisk möjlighet att bidra till att förflytta Sverige inom de frågor som jag tror är helt avgörande för hur väl vi klarar vår framtida välfärd. Jag hade gärna arbetat kvar i Sunne i några år till, men det var nu erbjudandet från SKR kom, säger Petra Svedberg i ett pressmeddelande.

På SKR efterträder hon Lena Langlet.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024