SD vill ha stimulansbidrag för digitalisering

PEDAGOGIK. SD vill inrätta ett stimulansbidrag för kommuner och friskolor till kompetensutveckling av lärare och rektorer för digitalisering inom skolan.

Mattias Croneborg

Sverigedemokraternas skolpolitiska talesperson Stefan Jakobsson har tillsammans med kollegan Robert Stenkvist skrivit en motion om digitalisering av skolan. Förutom stimulansbidrag, vill de även digitalisera de nationella proven, vilket delvis redan är på gång med regeringens arbete.

SD vill även tillsätta en utredning om lärarutbildningen. ”En av de största och viktigaste punkterna i denna utredning är att tillse att även lärarutbildningen digitaliseras, så att lärarna redan från lärarhögskolan får med sig pedagogisk kunskap, arbetssätt och tänk som är anpassat efter de möjligheter och de verktyg som den digitala omställningen ger” skriver de i motionen.

Men SD påpekar att det digitala arbetssättet ska kombineras med traditionell utbildning.

Nämnda personer

Stefan Jakobsson

Tidigare riksdagsledamot (SD), sakkunnig SD:s riksdagskansli
Lärare (Malmö högskola, 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024