Apotek satsar på drive thru-lucka

Det kanske låter som ett aprilskämt, men det är det inte. Från och med denna vecka kan alla med körkort i Karlstad hämta ut sina recept och andra apoteksvaror via drive thru.

Axel Hyttnäs Telin

Det är Kronans apotek i Karlstad som nu erbjuder drive thru som alternativ till ett mer traditionellt apotekbesök. Kunder kan nu handla apoteksvaror, hämta ut recept eller få rådgivning utan att lämna bilen.

Minskar smittorisken

Christina de Melo, regionchef på Kronans apotek, säger att föräldrar med ett sjukt barn kan ta ut sitt recept efter ett primärvårdsbesök utan att behöva ta ut barnet ur bilen.

– Vi minskar också smittorisken i till exempel pandemi- och influensatider eftersom man slipper vistas med andra inne i butiken, säger de Melo i ett pressmeddelande.

Kan bli fler

Redan 2020 lanserade apotekskedjan en liknande tjänst, kallad drive in. Skillnaden där är att kunden i stället får ringa in sin beställning, för att sedan vänta på att en av apotekets medarbetare ska komma ut till bilen på parkeringen.

Apoteket i Karlstad är första apoteket som erbjuder drive thru. Om satsningen blir lyckad lovar Kronans apotek att den kommer tas ut till fler apotek under året.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024