Debatt

Er välfärd finns endast på pappret, vänstern i Stockholm

Just nu pågår en total omstrukturering av Region Stockholms hälsopolitik som berör oss alla. Vilket i praktiken har lett till en betydande minskning av tillgänglighet och kvalitet. Det skriver André Miguel Nordvik, Moderaterna Hägersten och Liljeholmen. 

”Det kommer att leda till ännu fler patienter på redan överfulla akutmottagningar”, skriver debattören.
”Det kommer att leda till ännu fler patienter på redan överfulla akutmottagningar”, skriver debattören.Foto: Privat, Tomas Oneborg/SvD/TT
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Vänsterstyret i regionen jobbar med nedläggning av privata vårdgivare och detta får stora konsekvenser. Att lägga ner en välfungerande ätstörningsvård trots många svårt sjuka barn i vården är ett exempel. I stället för att utveckla ätstörningsvården får vårdköerna på BUP växa till rekordlängder. Det tvingar desperata föräldrar att betala för vård ur egen ficka.

En oroande utveckling

Det finns oberoende aktörer som är beredda att hjälpa till att skära av köerna, men Socialdemokraterna säger nej till en sådan lösning. Det är en oroande utveckling som kan få allvarliga konsekvenser för till exempel ungas hälsa och välbefinnande. Samt att regionfullmäktige lägger ner fungerande närakuter som Hötorget i Stockholm och inte öppnar de nya planerade närakuter i Järfälla och Skärholmen.

Vårdköerna blir längre inte mindre. Det här fungerar inte.

Det kommer att leda till ännu fler patienter på redan överfulla akutmottagningar. Men kanske värst av allt, detta drabbar alla som inte har möjlighet att välja ett alternativ. Vi vet också att ungdomsbrottslighet och psykisk hälsa hänger ihop och det är alla områden där fler behöver hjälp. Samtidigt ser vi att sossarna och vänstern säger en sak men beslutet något annat.

Tar inte ansvar 

Vårdköerna blir längre, inte mindre. Det här fungerar inte. Och ungdomskriminalitet är ett enormt problem för Stockholm och i Sverige generellt.

Unga begår kriminella handlingar och det är ofta unga som utsätts för våld från sina kamrater. Båda dessa grupper behöver hjälp, och denna hjälp måste finnas tillgänglig. Det är en del av arbetet med att stoppa brott. Arbete som vänsterstyret inte tar ansvar för. Vi kan inte prata om god välfärd och vård om den bara finns på pappret, men inte i verkligheten.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024