Han ska leda Region Jämtland Härjedalen

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna ska tillsammans styra Region Jämtland Härjedalen den kommande mandatperioden. Bengt Bergqvist (S) blir regionstyrelsens ordförande.

Miranda Olsson

– Direkt efter valet bjöd jag in företrädarna för V och KD för samtal för att se om det fanns en gemensam syn på regionens problem och dess lösningar, säger Bergqvist till Dagens Medicin.

Bengt Bergqvist har de senaste åren varit regionråd i opposition och berättar för tidningen att samtalen med de andra partierna har fått ta tid. Tillsammans med V och KD bildar styret nu en majoritet med 30 av regionfullmäktiges 55 mandat.

Största utmaningen

Enligt Bergqvist är vården den största utmaningen för regionen de kommande åren:

– Att kunna bemanna vården och leverera vård till våra medborgare utan att behöva anlita bemanningspersonal eller skicka patienter till andra regioner. Det var det som gjorde att vi gick fram tre mandat. Vi har stora förväntningar på oss och det blir vår stora utmaning, säger Bergqvist.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024