Politisk instabilitet fick hälsodirektör att lämna hastigt – regiondirektören får vicka

Västernorrlands regiondirektör Åsa Bellander tar sig an uppdraget som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Axel Hyttnäs Telin

Det var förra veckan som Kurt Pettersson plötsligt lämnade sitt uppdrag. Till Dagens Medicin sade han att beslutet grundar sig på den politiska instabiliteten som gör hans arbete ”omöjligt att genomföra”.

Med sig får Pettersson en lön motsvarande minst sex månader. Den totala kostnaden för regionen blir närmare en miljon kronor, rapporterar P4 Västernorrland.

Lösningen

Klart är nu att det blir regiondirektör Åsa Bellander som går in som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Det här är en lösning under de närmaste månaderna för att säkerställa att vi inte tappar tempo i arbetet kring de akuta frågor som hälso- och sjukvården nu hanterar kring bland annat bemanning, arbetsmiljö och sommarens vård, säger Bellander i ett pressmeddelande.

Rekryteringen kan pågå fram till årsskiftet, skriver Dagens Medicin. Regionen vill dock se att en tillförordnad chef finns på plats redan efter sommaren.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024