Om  
Johan Modin

Regeringen söker ny chef för Etikprövningsmyndigheten

Nu söker regeringen en ersättare till uppdraget som direktör och chef för Etikprövningsmyndigheten. 

Maja Ahlqvist

Johan Modin har varit myndighetens chef sedan 2018, men nu letar regeringen efter en ersättare. Personen som tar över kommer att leda arbetet med etiska prövningar av forskning på människor, biologiskt material och känsliga personuppgifter. 

I en annons skriver regeringen vilka kvalifikationer som krävs. Personen som söker uppdraget ska bland annat ha ”goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser”, ”erfarenhet av att leda och utveckla komplexa och kunskapsintensiva organisationer” och förmåga att ”engagera och motivera medarbetare”. 

Utöver kvalifikationerna är det meriterande att tidigare ha varit generaldirektör för en myndighet. Positionen går att söka till och med 21 oktober. 

Altinget har sökt nuvarande myndighetschef, Johan Modin, för en kommentar.

Nämnda personer

Johan Modin

Direktör Etikprövningsmyndigheten
jur. kand (Stockholms uni. 1997)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024