Regiondirektör lämnar: Rekrytering av efterträdare pågår

Jan Grönlund, regiondirektör i Sörmland, lämnar sitt uppdrag under året. Letandet efter hans efterträdare har nu påbörjats.

Axel Hyttnäs Telin

I tio år har Region Sörmland haft Jan Grönlund vid rodret som regiondirektör. Under året lämnar han det uppdraget, och han säger sig ha gjort sitt bästa.

– Jag är enig med den politiska ledningen om att det här är en bra tidpunkt att inleda processen med att rekrytera en ny regiondirektör, säger han i ett pressmeddelande.

Under sökandets gång kommer Grönlund att fortsätta med sitt arbete. Regionen pekar ut hösten som en trolig tidsperiod då en ny regiondirektör kan vara på plats.

I samförstånd

Regionstyrelsens ordförande Christoffer Öqvist (M) vill understryka att det är i samförstånd som presidiet har kommit fram till beslutet, tillsammans med Grönlund.

– Det är en bra tidpunkt nu när en ny politisk ledning är på plats fullt ut sedan årsskiftet, säger Öqvist.

Det är också presidiet som kommer att utgöra rekryteringsgruppen.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024