Skåne värvar direktör från Halland

Martin Engström har varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Halland sedan 2019. Nu är det klart att han tar över motsvarande roll i Region Skåne.

Martin Engström byter region efter fem år.
Martin Engström byter region efter fem år.Foto: Region Halland
Linda Berglund

I april meddelande Pia Lundbom att hon var beredd att sluta som hälso- och sjukvårdsdirektör i Skåne efter sex år på posten, men att hon skulle jobba kvar till dess att efterträdaren är på plats. 

Nu meddelar regionen att det blir Martin Engström, som lämnar motsvarande post i Halland. 

– Med sin gedigna erfarenhet inom hälso- och sjukvården och med erkänt mycket goda resultat som ledare i olika roller kommer Martin Engström att bli en värdefull kraft i Region Skåne, säger regiondirektör Lars-Åker Rudin i ett pressmeddelande.

Martin Engström är docent och specialist inom anestesi och intensivvård. Han har över 30 års chefserfarenhet och har bland annat varit sjukhuschef i Halland och biträdande Sverigechef för Capio. 

– Det är klart det känns dubbelt att sluta, säger Martin Engström. Men efter många år i en välfungerande region med fina resultat inom hälso- och sjukvård, kände jag att det var dags för nya utmaningar. Dessutom är jag välbekant med Skåne som är en större region som vi under åren haft mycket samarbete med. Därför kändes det som ett naturligt nästa steg på många sätt. Jag tror jag kan bidra i en ny och större region och vet samtidigt att Region Halland även fortsatt kommer att finnas i närheten för fortsatt gott samarbete, säger Martin Engström i ett pressmeddelande från Region Halland.

Han väntas tillträda sin nya roll inom ett halvår.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024