Utköpt sjukvårdsdirektör blir psykiatrichef i Värmland

Roger O Nilsson fick lämna sitt jobb som hälso- och sjukvårdsdirektör i Kronoberg – med omedelbar verkan. Nu blir han ny psykiatrichef i Region Värmland.

Roger O Nilsson får ansvaret över psykiatrivården i Region Värmland.
Roger O Nilsson får ansvaret över psykiatrivården i Region Värmland.Foto: Region Kronoberg
Axel Hyttnäs Telin

Det var i maj som Roger O Nilsson fick lämna sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg, efter en överenskommelse med regionstyrelsen.

– Vi har sett att verksamheterna inte varit nöjda med hur ledarskapet har fungerat. Så mycket har vi väl alla läst i tidningen de sista fyra månaderna, sa regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) till Smålandsposten då.

Han ska också ha fått med sig ett avgångsvederlag på 15 månadslöner – vilket i Nilssons fall motsvarar drygt två miljoner kronor.

Värvas till Värmland

Efter årsskiftet börjar Roger O Nilsson sitt nya jobb som chef för psykiatrivården i Region Värmland.

– Jag ser fram emot att påbörja mitt nya uppdrag och att tillsammans med kollegor och medarbetare fortsätta utveckla hälso- och sjukvården i Region Värmland, säger han till Arvika Nyheter.

Angående det som hände i maj säger han:

– Politiken ändrade sin syn på hur de ville att ledningen och styrningen av hälso- och sjukvården skulle vara i Region Kronoberg och då valde man att jag skulle sluta. Det har jag respekt för.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024