Fastighetsmäklarinspektionens direktör lämnar

Gunilla Paulsson Lindberg kommer att lämna rollen som direktör och chef för Fastighetsmäklarinspektionen vid årsskiftet. 

Gunilla Paulsson Lindberg har varit högsta chef för Fastighetsmäklarinspektionen sedan 2018. 
Gunilla Paulsson Lindberg har varit högsta chef för Fastighetsmäklarinspektionen sedan 2018. Foto: Pressbild Fastighetsmäklarinspektionen
Louise Carlsson-Örning

Fastighetsmäklarinspektionens nuvarande myndighetschef Gunilla Paulsson Lindberg kommer att lämna sitt uppdrag vid årsskiftet, i samband med att hennes förordnande löper ut. 

Hon har varit direktör och chef för Fastighetsmäklarinspektionen sedan i mars 2018 men hon har nu valt att inte få uppdraget förlängt då hon vill gå i pension. 

David Johansson som i dag är operativ chef på FMI kommer att träda in som vikarierande myndighetschef från och med den 1 januari, till dess att en ny ordinarie direktör utsetts av regeringen. Hans vikariat gäller dock som längst till den 31 december 2025 och i samband med uppdraget får han ett lönetillägg på 5 000 kronor. 

David Johansson har jobbat på Fastighetsmäklarinspektionen sedan 2018 och innan dess som jurist vid Polisen. 

– Det känns hedrande och roligt att ha fått frågan och jag ska göra mitt yttersta för att axla rollen som myndighetschef på bästa sätt, säger David Johansson i en skriftlig kommentar. 

Läs också

 

Nämnda personer

Gunilla Paulsson Lindberg

Myndighetschef Fastighetsmäklarinspektionen

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024