Om  
Daniel Liljeberg

KD-ekonom blir chef på Villaägarnas riksförbund

Daniel Liljeberg blir ny samhällspolitisk chef för Villaägarnas riksförbund. Han tillträder sin nya tjänst den 9 augusti.

Marie Lundahl

Daniel Liljeberg kommer från en tjänst som chefsekonom på Kristdemokraterna. Han har tidigare varit stabschef för Ebba Buschs partiledarstab, samt näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel.

”Tillbaka”

Mellan 2011 och 2015 arbetade Daniel Liljeberg som chefekonom på Villaägarna.

– Det ska bli roligt att komma tillbaka till en arbetsplats som jag jobbat på förut och trivts bra med. Hoten mot småhusägarna är större än på länge och de frågor som Villaägarna driver är därmed också mer angelägna. Jag tänker främst på att allt fler partier pratar om att höja fastighetsskatten, säger Daniel Liljeberg i ett pressmeddelande.

– Jag gillar att debattera, argumentera och driva opinion. Det har jag gjort hela mitt arbetsliv och jag ser fram emot att även få göra det för Sveriges småhusägare. Villaägarna är en viktig organisation som vill saker som jag starkt sympatiserar med, som att skydda äganderätten och att jobba för medborgares möjligheter att bo på det sätt som de önskar, säger han.

Nämnda personer

Daniel Liljeberg

Statssekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch (KD)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024