Om  
Morgan Olofsson

Lämnar MSB – ska arbeta med mänskliga rättigheter

Morgan Olofsson lämnar posten som kommunikationschef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för en nyinrättad tjänst som chef för insamling och kommunikation på Civil Rights Defenders.

Foto: Melker Dahlstrand/MSB
Anders Gustafsson

Den mångårige SVT-profilen börjar sitt nya jobb den 1 oktober. Civil Rights Defenders (CRD) har slagit samman sina avdelningar för insamling och kommunikation och hoppas på så sätt effektivisera arbetet med den externa kommunikationen. Olofsson ska leda det arbetet.

– Det finns inget finare uppdrag än att stötta dem som kämpar för mänskliga rättigheter, särskilt i en tid när demokrati och frihet hotas på många håll i världen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med människor som skapar förutsättningar för en värld av demokratiska samhällen där allas medborgerliga och politiska rättigheter respekteras, säger Morgan Olofsson i ett pressmeddelande.

Utöver de 25 åren på SVT, bland annat som Rysslandskorrespondent, har han också jobbat för Röda korset.  

– Hans kombinerade erfarenhet inom offentlig och privat sektor, public service och civilsamhället är unik. Han kommer att spela en nyckelroll i att utveckla organisationens relationer med media, partner och givare, säger Anders Pettersson, exekutiv chef på CRD.

Nämnda personer

Morgan Olofsson

Tillträdande insamlings- och kommunikationschef på Civil Rights Defenders
Master i business administration och management (Linnéuni. 2013), journalist (Stockholms uni. 1988)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024