Raoul Wallenberg-museum öppnar på Stockholms gator

Den 13 oktober invigdes Raoul Wallenberg Center med första utställningen ”Pieces”. Centret är ett digitalt museum som kommer att bestå av flera utställningar framöver.

Axel Hyttnäs Telin

I museets första utställning ”Pieces – A story of civil courage” får besökarna ta del av en interaktiv utställning i diplomatens fotspår. Strandvägen, Riddargatan och Nybrokajen i Stockholm är platserna som ingår i den digitala rundvandringen.

– Vi har länge arbetat för att Raoul ska få ett eget museum i Sverige. Nu har vi tagit saken i egna händer, och äntligen inviger vi Raoul Wallenberg-centret med en första utställning, säger Cecilia Åhlberg, styrelseledamot i Raoul Wallenberg Academy och barnbarn till Wallenbergs syster, i ett pressmeddelande.

Förutom att man får veta mer om Wallenbergs liv och öde hoppas initiativtagarna på att besökarna reflekterar över sitt eget civilkurage.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024