Ungsvenskarna får ny ledning

Ett skifte är på gång i toppen av SD:s ungdomsnätverk Ungsvenskarna. Denice Westerberg blir ny nationell talesperson.

Denice Westerberg har tidigare varit vice talesperson för Ungsvenskarna och programledare på youtubekanalen Riks.
Denice Westerberg har tidigare varit vice talesperson för Ungsvenskarna och programledare på youtubekanalen Riks.Foto: Ungsvenskarna
Miranda Olsson

Artikeln är uppdaterad den 14 oktober.

Emil Eneblad valdes till nationell talesperson för Ungsvenskarna efter valet 2022 då Tobias Andersson utsågs till ordförande i näringsutskottet.

Nu har han fått ett nytt uppdrag som mer handlar om ”praktiskt genomförande av politik”, säger han till Expressen

Denice Westerberg, ett känt ansikte på Youtubekanalen Riks, vice talesperson för Ungsvenskarna och ordförande för SD i Solna, tog i helgen över efter Eneblad i samband med ett konvent. Hon väntas formellt väljas till ny nationell talesperson i november då SD:s partistyrelse samlas.

Westerberg säger till Expressen att hennes mål är att få SD in i regering och göra Jimmie Åkesson till statsminister.

– Jag vill träda in i den här nya rollen som nationell talesperson, och inte som tjejen från Riks. Även om det var en bra och rolig roll att ha.

Inget fristående förbund

Ungsvenskarna bildades 2015 efter en konflikt mellan partiet och SDU, som då samlade unga sverigedemokrater. Till skillnad från de andra partiernas ungdomsförbund är Ungsvenskarna inte en fristående organisation, utan ett nätverk inom partiet. 

Sverigedemokraterna har tidigare meddelat att de har som mål att Ungsvenskarna ska bli ett fristående ungdomsförbund till 2025.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdAnne Marie KindbergOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024